Matematik

centrum og radius

07. marts 2013 af klogeågerhjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal bestemme centrum og radius for nedenstående cirkler (ligninger)



1) x2+y2-4y=1

2) x2+4x+12 = 6y-y2



Hvordan gør jeg? :o)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af mathon

1)

                               (x-0)2 + (y-2)2 = (√(5))2


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kvadratkompletterer leddene med x og x2 for sig, og leddene med y og y2 for sig, så at man får skrevet ligningen på formen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

hvoraf man kan aflæse koordinatsætter for cirklens centrum (a;b) , og dens radius r .


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2013 af mathon

2)

                               (x+2)2 - 4 + (y-3)2 - 9 = -12

                               (x+2)2 + (y-3)2 = 12


Skriv et svar til: centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.