Matematik

Monotinoforhold

07. marts 2013 af Gentofte18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved
f (x) = x- 8x2 + 1.

a) Løs ligningen f (x) = 0.
b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3, f (3)).
c) Bestem monotoniforholdene for f .

 

Hej, nogen der kan hjælpende mig med ovenstående? 

 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen som en 2.-gradsligning i (x2) .

b) Beregn den afledede f '(x) og beregn s9 f '(3) og f(3) og indsæt i tangentligningen.

c) Løs ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2013 af Woija1 (Slettet)

 

 

a

solve(x^(4)-8*x^(2)+1=0,x) ? x=−2.80588 or x=−0.356394 or x=0.356394 or x=2.80588

b

f'(x)=4*x^(3)-16*x

f(x)|x=3 ? 10
f'(x)|x=3 ? 60

yt:=f'(x0)*(x-x0)+f(x0) |x0=3 ? 60*x-170

c

solve(f'(x0)=0,x0) ? x0=−2. or x0=0 or x0=2.

solve(df(x0)≥0,x0) ? −2≤x0≤0 or x0≥2

solve(df(x0)≤0,x0) ? 0≤x0≤2 or x0≤−2

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

a)

x4 -8x2 +1 = 0 , vi kvadratkompletterer

x4 -8x2 + 42 -15 = 0 , benytter kvadratsætning

(x2 -4)2 -(√15)2 = 0, faktoriserer

(x2 -4 -√15)(x2 -4 +√15) = 0 ,


Skriv et svar til: Monotinoforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.