Matematik

Brøker/ligninger

08. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg kan simpelthen ikke få disse regnestykker her under til at gå op, hvordan skal de regnes rigtig, så de giver det facit, som de skal gi?

Opgave 1

                 5(4+3x)

  10    =       11

5 (4 + 3x) = 10*11
5 (4+ 3x) = 110
4 + 3x = 110/5
x = 22 + 4
x = 26

skal gi' x = 6

 

Opgave 2

         8 (4 + x )

40 =       3

 8 (4 + x) = 40-3
8 (4 + x) = 120
4 + x = 120/8
x = 15+4
x = 19

skal gi x = 11

 

opgave 3

a. 5x

     3     = 6 + x

 

                    2x

b. 3 - 2x =    5


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af peter lind

I de 2 første opgaver glemmer du at skifte fortegn, når du flytter 4 over på højre side. I den første smider du også 3 tallet i 3x væk.

Den sidste opgave er ulæselig


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2013 af LeonhardEuler

 

 

Opgave 1

5 (4 + 3x) = 10*11
5 (4+ 3x) = 110
4 + 3x = 110/5
3x = 22 -4
x = 18/3

x = 6

 

Jeg forstår virkelig ikke, hvad du har lavet i de andre. Men kan du ikke skrive ligningerne ordentligt ind, så vi kan se hvad du har lavet. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaverne er tilsyneladende

1.   10 = 5·(4+3x)/11

2.    40 = 8·(4+x)/3

3a.   5x/3 = 6 + x

3b.    3 - 2x = 2x/5

Gang med brøkens nævner, gang ind i parenteser, reducer og isoler x.


Skriv et svar til: Brøker/ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.