Matematik

Integralregning

09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Jeg er gået lidt i stå i denne opgave:

I en model for glukoseindholdet i blodbanen hos en person er g(t) mængden af glokose (målt i mg), der er absorberet fra mave/tarmsystemet t timer efter intagelsen af glukosen. Det oplyses, at:

g ' (t) = 675000 • t • e-3t ,  0 ≤ t ≤ 4, og g(0) = 0

a) Hvor meget glukose er der ifølge modellen absorberet fra mave/tarmsystemet 4 timer efter indtagelsen af glukose?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af peter lind

Brug partiel integration. differentier t og integrer e-3t


Svar #2
09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvad mener du med brug partiel integration ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find den stamfunktion g(t) til g '(t), der opfylder g(0) = 0 og beregn så g(4) .


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Partiel integration:

∫ f(x)·g(x) dx = F(x)·g(x) - ∫ F(x)·g'(x) dx

hvor F(x) er en stamfunktion til f(x).


Svar #5
09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Jeg ved at stamfunktionen g(t) til g´(t) er g(t) = -75000•(3t+1)•e-3t+k men jeg ved ikke hvordan man kommer frem til dette?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2013 af papas (Slettet)

er dog ikke pensum, så opgaven er tænkt som én CAS opgave.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan jo så eftervise, at den er korrekt ved at differentiere tilbage.

Man bestemmer så konstanten k, så at g(0) = 0.


Svar #8
09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Men hvordan finder man egentlig frem til stamfunktionen g(t) til g´(t) ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. marts 2013 af peter lind

Det er angivet i #1 og #3


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved at benytte partiel integration, se #4.

∫ t·e-3t dt = 1/(-3)·t·e-3t - (1/(-3))·∫ e-3t dt = -(1/3)·t·e-3t -(1/9)·e-3t + k


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. marts 2013 af papas (Slettet)

# 8               g(t)= er jo valgt som =t


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.