Matematik

Hjælp til differentiation

12. marts 2013 af la87 (Slettet)

Hej!

Hvordan differentierer man (3)/(2x-4). Har ikke rigtig forstået det. Jeg bruger produktreglen, men får alligevel et forkert resultat?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at vise dit resultat.


Svar #2
12. marts 2013 af la87 (Slettet)

Ok jeg får:

(-6)/(2x-4)^2

 

Lommeregneren siger:

(-3)/2*(x-2)^2

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

De to resultater er jo identiske, hvis der bruges behørigt med parenteser i det sidste resultat.

-6/(2x-4)2 = -6/(4·(x-2)2) = -3/(2·(x-2)2)

 


Svar #4
12. marts 2013 af la87 (Slettet)

Nå ok! Jeg troede jeg havde regnet forkert. Tak skal du have.

Kan du hjælpe mig med en anden opgave?

Den lyder:

Tangent ligning: 6x+19

Grafen for f(x)=1/3x^3-3x+1 har en tangent, der er parallel med tangenten i P (-3,1). Bestem en ligning for denne tangent. Det skulle gerne give y=6x-17. Ved bare ikke hvordan man har fået det resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den søgte tangent har hældningskoefficient 6. Man finder de x-koordinater, hvor grafen for f(x) har en tangent med hældningskoefficient 6 ved at løse ligningen

f '(x) = 6 .


Svar #6
12. marts 2013 af la87 (Slettet)

Tuuuuusind tak!


Skriv et svar til: Hjælp til differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.