Matematik

varians af data

13. marts 2013 af studieportalen0 (Slettet)

Hej

jeg er usikker på beregning af varians af følgende datasat 

5

6

er dette rigtigt forstået at jeg først beregner middelværdien 

(3+5+6)/3  = 4.7

og variansen så bestemmes af 

(3-4.7)2+(5-4.7)2+(6-4.7)2/3 = 1.6 

 

og spredningen er så 

sqrt(1.6) = 1.3

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. marts 2013 af Madsst (Slettet)

Det er nemlig rigtigt. 


Svar #2
13. marts 2013 af studieportalen0 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af peter lind

Ikke helt. Da middelværdien bliver beregnet af de samme tal skal der i variansen deles med 2 ikke med 3


Skriv et svar til: varians af data

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.