Matematik

Logaritmer.

14. marts 2013 af snooki (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. 

Hvornår skal jeg lægge 20 til i nedenstående opgave? Jeg ved godt, hvordan man skal løse resten, er bare i tvivl om, hvornår 20 skal lægges til, da det giver forskellige resultater alt efter hvornår man gør det.

40*5x+20=60

 

På forhånd, tak!


Svar #1
14. marts 2013 af snooki (Slettet)

Eller skal jeg bare sige:

log(200x)+log(20)=log(60)

Og så løse den der fra.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man trækker 20 fra på hver side og løser så ligningen

40 ·5x = 60 -20 = 40 ,

dvs

5x = 1


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. marts 2013 af SuneChr

40·5x + 20  =  60

40·5x = 40

5x = 1

x = 0


Svar #4
15. marts 2013 af snooki (Slettet)

Ahhh, tusinde tak! 


Skriv et svar til: Logaritmer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.