Afsætning

Monopolistisk konkurrence

14. marts 2013 af thecartman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg er i gang med at lave en brancheanalyse af restaurantbranchen og her har jeg fundet ud af at konkurrenceformen er monopolistisk konkurrence, da der findes rigtig mange små virksomheder på markedet i Danmark.

Jeg har bare lidt svært ved at vurdere konkurrencen blandt dem. Kan det passe at de har svært ved at differentiere og positionere sig? Ja at mange faktisk ikke gør noget ud af det?

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af candphil

Hvordan er du kommet frem til at det er monopolistisk?


Svar #2
17. marts 2013 af thecartman (Slettet)

Der findes rigtig mange udbydere 13.000 stk

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2013 af candphil

"Kan det passe at de har svært ved at differentiere og positionere sig? Ja at mange faktisk ikke gør noget ud af det?" ... En kæde gør meget ud af at din serviceoplevelse er ensartede. Mac, burger king, jensens bøfhus, flere pizzarestaurant kæder mm. ellers må man sige, at den enkelte restaurantejer er interesseret i at være forskellige fra de andre - nogen ggår efter et nyt marked - altså prøver at give kunderne noget som de ikke vidste de gerne ville have. Andre vil gøre det de andre gør bare bedre el. billigere el. med en bedre beliggenhed. Af og til kan man sagtens sælge en dårlig pizza igen og igen - hvis man bare har den rigtige adresse. Andre kan ikke sælge noget om helst - med mindre det er værd at køre efter. Der er mange økonomiske parametre - ikke mindst husleje, for de er jo allesammen nødt til at give deres personale løn og betale for råvarer og der en grænse for hvor billigt det kan blive.


Skriv et svar til: Monopolistisk konkurrence

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.