Engelsk

"Matematisk" sprog

15. marts 2013 af DelFerro (Slettet)

En sætning fra fysikbog lyder: "... Our first task is to relate the time rate of change of Q as measured in frame S0 to the corresponding rate as measured in S."

Kan nogen oversætte det til matematisk dansk? Jeg har fulgt med dens fremgangsmåde for at bevise formlen, der er udledt til 

(dQ/dt)S0 = (dQ/dt)S + Ω × Q

Hvor S0 er et inertialsystem mens S er et roterende system. Ω en vinkelhastighedvektor og Q en arbitrær vektor, der kunne fx. være en stedvektor etc. Jeg forstår ikke denne sætning ".. to the corresponding ..". Når jeg slår det op i ordbogen, står der noget om at stemme overens med noget. Vil det altså sige, i denne sammengæng, drejer sig om at finde en tidsændring af vektor Q målt i systemet S0, der passer til systemet S? Eller er jeg helt forkert på den?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Oversat står der:

Vores første opgave er at finde sammenhængen mellem den tidslige ændring af Q målt i systemet S0 og den tilsvarende ændring målt i S.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2013 af Stygotius

Vores første opgave er at sætte ændringshastigheden i Q som den er målt i system S0 i forhold til den tilsvarende hastighed målt i S.


Skriv et svar til: "Matematisk" sprog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.