Matematik
intergral
Hej, jeg har fået en opgave, der lyder sådan:
bestem arealet af det område, der begrænses af funktionen f og g.
f(x)=x-4 og g(x)=0,5x^2-3x-1
Jeg tegner graferne for det to funktioner ind i TI-interactive. Grafen for f(x) ligger øverst og den er en ret linje. Grafen for funktionen g(x) er en parabel.
Jeg sætter f(x)=g(x) og finder hvor de to grafer skærer hinanden og dermed den interval jeg skal beregne den bestemte integral af af funktionen f(x)-g(x).
jeg får x-værdierne for de to skæringspunkter til 0.84 og 7.16
jeg beregne det bestem integral af f(x)=x-4 i intervallet 0.84 og 7.16, og jeg får det til 0. Kan det virkelige passe?
det skal lige siges, at resultatet af arealet begrænset af de to funktioner får jeg til 21.08
Svar #2
16. marts 2013 af peter lind
Jeg har ikke regnet efter; men jeg kan se at funktiionen antager både positive og negative værdier. Da integralet giver arealet med et negativ fortegn, når funktionen er negativ kan det sagtens være rigtigt. Det der har betydning er differencen mellem de 2 integraler
Svar #4
16. marts 2013 af mathon
0,84∫7,16 (x - 4)dx = [(1/2)x2 - 4x]0,847,16 = (1/2)•7,162 - 4•7,16 - ((1/2)•0,842 - 4•0,84)
Svar #5
16. marts 2013 af Andreww (Slettet)
Du skal udregne a∫b [f(x)-g(x)]dx
Du har fundet integralet af f(x) mellem 0.84 og 7.16 hvilket giver 0, da der er "lige meget" areal under grafen for f(x) som der er over i det interval".
Skriv et svar til: intergral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
