Matematik

Im {z+z*}

16. marts 2013 af Simione (Slettet) - Niveau: A-niveau

z=3+4j

Skitser z+z* som vektorsum og angiv Im {z+z*}

skitser z+z* (konjungerede) - dette er jeg med på, og får til: z+z* = 6+j

og angiv Im {z+z*} - vil det sige at jeg bare skal fortælle at imaginærdelen er 1j eller, hvad betyder tuborg paranteserne ?

 

På forhånd tak. MVH 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Andreww (Slettet)

z=3+4j
z=3-4j

(z+z) = (3+4j + 3-4j) = 6 

 


Svar #2
16. marts 2013 af Simione (Slettet)

ok tak, men hvad betyder 

angiv Im {z+z*} ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af Andreww (Slettet)

Im(z) = imaginærdelen af et komplekst tal z
Re(z) = realdelen af et komplekst tal z

Eks. z = 3+4j
Im(z) = 4
Re(z) = 3


Svar #4
16. marts 2013 af Simione (Slettet)

så jeg skal bare fortælle at imagninærdelen af z+z* = 0 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2013 af Andreww (Slettet)

Ja, for tallet ligger på den relle akse, og har ingen imaginær enhed. Og husk at skitsere z+z som en vektorsum. De to tal repræsentere de to vektorer (3,4) og (3,-4) Du kan finde en blød introduktion til komplekse tal her:

http://www.mathsisfun.com/numbers/complex-numbers.html


Svar #6
16. marts 2013 af Simione (Slettet)

tak :) 


Brugbart svar (2)

Svar #7
16. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det komplekse tal z repræsenteres som en vektor i den komplekse plan, er det kompleks konjugerede tal z vektoren, der fremkommer af z ved spejling i x-aksen, den reelle akse. Summen af de to komplekse tal er da en vektor, der peger i x-aksens retning, altså en vektor, der repræsenterer et reelt tal.


Skriv et svar til: Im {z+z*}

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.