Matematik
Omdrejningslegeme
Hej, jeg har fået to funktioner f og g.
f(x)=x^2
g(x)=9
Jeg skal bestemme rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer ved at lade området afgrænset af graferne for de to funktioner roterer 360 grader om x-aksen.
jeg finder x-værdierne for skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer: f(x)=g(x)
det er henholdsvide x=-3 og x=3
grafen for g(x) ligger øverst.
(pi ¤ integral g(x)^2) - (pi ¤ integral f(x)^2)
resultatet bliver 1221.45
Er det rigtigt?
Svar #1
16. marts 2013 af peter lind
Jeg har ikke foretaget selve udregningerne men metoden er rigtig
Svar #2
16. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)
(pi ¤ integral g(x)^2) - (pi ¤ integral f(x)^2)
det er mest ovenstående som jeg er i tvivl om ikke de andre beregninger
Svar #5
16. marts 2013 af lfdahl (Slettet)
Jeg mener, du skal integrere differencen: g(x) - f(x):
∫-33π(g(x) - f(x))2dx = π -3∫3(9-x2)2dx = π -3∫3(81-18x2 + x4)dx
= π [81x - 6x3 + (1/5)x5]-3→3
= 259,2
Skriv et svar til: Omdrejningslegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
