Latin

Vektorer hjælp

17. marts 2013 af matnooben (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1
I et koordinatsystem er givet punkterne A(1,3) , B(3,7), C(7,5) og D(6,1) .

Bestem koordinatsættene til vektorerne (AC) ¯ og (AD) ¯.

Vis, at trekant ABC er retvinklet

Beregn arealet af firkant ABCD

Bestem koordinatsættet til projektionen af (AC) ¯ på (AB) ¯


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af DelFerro (Slettet)

Hvad har det med Latin at gøre? Du har vist valgt det forkerte emne i rækkefølge (N L M).

Vektor betegnes som regel med fed skrift.

AC = B - A, og AD = D - A

Projektion AC på AB kan findes ved

ACAB = (ACAB / |AB|2AB


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man bør skrive det korrekt ved hjælp af stedvektorer. Ved at indskyde koordinatsystemets begyndelsespunkt O f9r man

AC = AO + OC = OC - OA ,

og tilsvarende

AD = AO + OD = OD - OA

Vektoren OA kaldes stedvektoren til punktet A, og dens koordinatsæt er lig med punktet A's koordinatsæt.

Man kan vise at trekant ABC er retvinklet, for eksempel ved at vise, at siderne AB og BC står vinkelret på hinanden, dvs. ved at vise, at

ABBC = 0

Arealet af firkant ABCD kan beregnes som summen af arealerne af de to trekanter ABC og ACD.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Kashiiru (Slettet)

Vectus vectum vecti vecto...

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vectoribus ostendimus veram directionem.


Skriv et svar til: Vektorer hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.