Matematik

Sandsynlighedsregning

18. marts 2013 af Miks9 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Står her med en opgave der driver mig til vanvid. Håber der er nogen der kan hjælpe :-)

 

Bestem antallet af firecifrede naturlige tal der kan skrives med et eller flere af disse tal, 0, 1, 2 ,3 og 4

Er kommet frem til at det højeste tal må være 4444 og det laveste 1000, men hvordan finder jeg ud af alle dem i mellem? 

 

Udover det er der et par småopgaver som lyder som følger:

Et af tallene vælges tilfældigt.
Angiv sandsynlighed i % for hver hændelse

a. 2 går op i det valgte tal

b. 5 går op i det valgte tal

c. 4 går op i det valgte tal

SVAR:

a. 2 går op i 0, 2 , 4 = 3/5 = 60%

b. 5 går op i 0 = 1/5 = 20%

c. 4 går op i 2, 4 = 2/5 = 40 %

Er disse rigtige?

 

Håber ikke det var for forvirrende :-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2013 af SuneChr

Med cifrene { 0 , 1 , 2 , 3,  4 }  skal udfyldes et skema af formen

                                                                                         |  |  |  |  |    

hvor { 0 }  ikke må stå i den første kasse.

1. kasse kan besættes på 4 måder

2. - 4. kasse kan besættes på hver 5 måder

I alt har vi,  4·53 = 500  firecifrede naturlige tal med kun de nævnte cifre.    


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2013 af hesch (Slettet)

Du har i det naturlige tal 4 cifre.

1. ciffer kan være 1, 2, 3, 4. De sidste 3 cifre kan være 0, 1, 2, 3, 4.

Antal kombinationer = 4 * 53


Svar #3
18. marts 2013 af Miks9 (Slettet)

Hvad med det der er regnet ud? Er det rigtigt? :-)
Mange tak for svar!!!


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. marts 2013 af SuneChr

2 går op når sidste ciffer er { 0 , 2 , 4 }

4 går op når de to sidste cifre er { 00 , 04 , 12 , 20 , 24 , 32 , 40 , 44 }

5 går op når sidste ciffer er { 0 }


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. marts 2013 af SuneChr

Når 2 går op:

Første kasse kan besættes på  4 måder

Anden og tredje kasse på hver  5 måder

Fjerde kasse kan besættes på 3 måder

I alt  4·52·3

 

Når 4 går op:

Første kasse kan besættes på  4 måder

Anden kasse på  5 måder

Tredje og fjerde kasse på tilsammen  8 måder

I alt  4·5·8

 

Når 5 går op:

Første kasse kan besættes på  4 måder

Anden og tredje kasse  på hver  5 måder

Fjerde kasse kan besættes på 1 måde

I alt  4·52·1

 

De respektive sandsynligheder fås ved at dividere de enkelte hændelser med 500 .

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
18. marts 2013 af mette48 (Slettet)

første ciffer kan vælges på 4 måder, de øvrige kan hver vælges på 5 måder ialt 4*5*5*5 fircifrede tal

I a, b og c bør du skrive at f.eks 2 går op i et tal, hvis det går op i sidate ciffer

5 ågo når 5 går op i sidste ciffer og 4 går op i tallet hvis det går op i de 2 sidste cifte

De foranstående cifre er uden betydning for sansynligheden.

a og b er OK men c skal du se på igen se #4

for at få sansynligheden i c deles med 5*5 som er antallet af forskellige 2 cifrede tal sidst i det fircifrede tal


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. marts 2013 af SuneChr

# 6  sidste linje forstår jeg ikke.   c) Man skal have hele udfaldsrummet på 500 med

så hændelsen "4 går op" får sandsynligheden   4·5·8 / 500 = 32%  


Brugbart svar (2)

Svar #8
18. marts 2013 af mette48 (Slettet)

#7 Når man som foreslået kun ser på de sidste 2 cifre bliver resultatet 8/25 = 32 %

hvad er det du ikke forstår?


Brugbart svar (2)

Svar #9
18. marts 2013 af SuneChr

# 8

Ja, den betragtning er da også rigtig. Den havde jeg ikke overvejet.

Det er godt at se med forskellige briller. Også godt for den, der oprettede tråden.


Svar #10
18. marts 2013 af Miks9 (Slettet)

Tak for alle svarene der bestemt har været brugbare! :-)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.