Matematik

Hjælp til færdighedsregningsopgaver!!

18. marts 2013 af Tina12453 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg var i gang med at lave mine færdighedsregningsopgaver (100 opg.),

hvori jeg stødte på nogle opgaver jeg ikke helt kunne forstå,

eller ikke er helt sikker på om jeg har svaret rigtigt på dem!

Opgave 1.

 ½ kg bananer koster 8 kr.

100 g koster = ___________ (Her har jeg svaret 1,60 kr)

For 12 kr. fås __________ kg ???? - Ved ikke hvad jeg skal svare her.

Opgave 2.

Der er tegnet et husgavl med målestoksforholdet 1 : 300

Hvad er gavlens areal ___________m2 - Jeg måler den til 10 cm2 på tegningen, og det er her jeg bliver tvivl og ved ikke helt hvad jeg skal gøre. Skal jeg gange med 300 og derefter dividere med 10000 for at få den i m2 ?

Opgave 3.

756 kr. skal deles i forholdet 2 : 7

Del 1 er __________ kr

Del 2 er __________ kr

- Jeg forstår ikke helt hvad opgaven vil have en til, er selv aldrig stødt på en opgave der ligner den.

Tak på forhånd !


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Opgave 1

Rigtig.

100g=1,6kr 12/1,6=7,5   Altså 750g

 

Er ikke sikker på den:

756 deles i 2:7

2/9*756

7/9*759


Svar #2
18. marts 2013 af Tina12453

#1

Hvorfor skal den deles med 9 ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af mette48 (Slettet)

1)

12 kr = 8 + 4 kr

for 8 kr fås 500g og for 4 kr (det halve af 8kr) fås halvt så meget altså 250g ialt 750 g

den ene får 2 kr hver gang den anden får 7 kr, det giver 2+7 tilsammen

Del 1 er 2/9 af beløbet og del 2 er 7/9 af beløbet

 


Skriv et svar til: Hjælp til færdighedsregningsopgaver!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.