Matematik

Hjælp til test

18. marts 2013 af Budsmoke

Jeg har taget testen mat a stx her på SP og fik spørgsmålet:


Bestem tangentligningen til funktionen, f(x), der går igennem punktet P(0,3).
f(x)=3x^2+4x+3

som man kan se svarede jeg forkert. Men det er forklaringen jeg ikke helt fostår

2.1 y=4x+3  (Det korrekte svar)
2.2 y=4x+4
2.3 y=2x-3  (Dit svar)
2.4 y=x+7
 

Læring
Det først skridt i at bestemme tangentligningen er at differentiere funktionen f(x). f'(x) redegører nemlig for hældningen af f(x).

f(x)=3x^2+4x+3  ⇒ f’(x) = 6x+4


Vi udregner hældningen i punktet P, ved at bestemme f'(x0).

f(0)=4


Vi kan nu bestemme tangent ligningen med formlen

y=f’(x0)(x-x0)+f(x0)


Således:

y=4(x-0)+3=4x+3

men hvorfor er x0 i den sidste parentes et 0 og ikke 4???


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Røringspunktets koordinater er jo (x0,y0) = (0,3)

f'(x0) = 4, som du anførte. Endelig må jo f(x0) = 3, så din tangentligning stemmer.


Svar #2
18. marts 2013 af Budsmoke

Så x0 er bare mit x-kordinat i det angivne punkt??


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af mette48 (Slettet)

31 det er da ikke ligning 2.3 der er det rigtige svar, se på fortegnet.

Indsæt koordinaterne til punktet P i de fire forslag til tangentens ligning

Du vil så kunne se at y=4x+3 er den eneste af linierne der går gennem (0,3)


Svar #4
18. marts 2013 af Budsmoke

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.