Matematik

hjæææææælp

19. marts 2013 af fruerlund123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan beviser jeg at 

2n-(1+2+3+4+5+.......+2n-1)=1

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Er det ikke snarere en geometrisk række, det drejer sig om?:

Hvis rækken ser sådan ud: 2n - (20 + 21 + 22 + ... + 2n-1) får du:

20 + 21 + 22 + ... + 2n-1 = 2n - 1   [dette kan nemt bevises*]

- som du så kan indsætte:

 

2n - (20 + 21 + 22 + ... + 2n-1) = 2n - (2n - 1) = 1

 

(*). Sæt Sn-1 = 20 + 21 + 22 + ... + 2n-1. Så gælder:

Sn-1 + 2n = 2 Sn-1 + 1 ⇒ Sn-1(2-1) = Sn-1 = 2n - 1 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af mette48 (Slettet)

2n-(1+2+3+4+5+.......+2n-1)=1

skal der stå                                              n- (1+2+3+4+5+.......+n-1)=1

eller er det som #1 skriver                    2n - (20 + 21 + 22 + ... + 2n-1)=1

den blanding du har skrevet virker ikke rigtig

 


Skriv et svar til: hjæææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.