Matematik

diiferentialregning

19. marts 2013 af krededk123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave, hvor jeg skal differensere nogle funktioner, men bare lige for en sikkerhedsskyld ville jeg spørge om jeg gør det rigtigt?

 

f(x)=x^4+3*x^2+8

det giver f'(x)=4*x^4-1+3*2*x^2-1

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af LeonhardEuler

Nej, det giver.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af Yang (Slettet)

f'(x)= 4x3+6x

Hvis f(x)=xn er f'(x)=n*xn-1


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. marts 2013 af LeonhardEuler

 

Brug dette i hvert led


Svar #4
19. marts 2013 af krededk123 (Slettet)

Okay tak jeg har lavet det om nu. Jeg havde jo bare skrevet mellemregningen op og ikke det endelige resultat, men jeg får det til f'(x)=4x^3+6x, som Yang skriver, men jeg forstår ikke, hvorfor derman123 skriver  4x^3*2x?


Svar #5
19. marts 2013 af krededk123 (Slettet)

lige meget, min computer driller i har jo skrevet rigtigt begge 2 :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

For fuldstændighedens skyld:

I #1 skal gangetegnet · erstattes med et + . Der er sikkert tale om en tastefejl.

#1: 4x3 · 6x --> 4x3 + 6x , som også anført i #2.


Skriv et svar til: diiferentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.