Matematik

andengrads ligniner

20. marts 2013 af lemonkeeper (Slettet)

I et bestemt rektangel har den ene side længden a og en anden side længden a + 2. Arealet af rektanglet er 63.
(a) Bestem - ved at opstille og løse en andengradsligning - hvor lange rek- tanglets sider er.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for arealet af et rektangel: A = L·B. Her er L = a og B = a+2 . Løs ligningen A = 63 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2013 af nielsenHTX

der gælder jo så at

a*(a+2)=63 bestem a


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2013 af frede987 (Slettet)

Eller 

a2+2a=63 ⇔ a2+2a-63=0

Så bør du kunne løse med løsningsformlen :)


Skriv et svar til: andengrads ligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.