Matematik

Hvis at parablen har ligningen med forskriften

20. marts 2013 af qasim23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)= -0,005388*x^2 - 0,1106 *x +19 for 0<= x <=50

Parablen er 19 meter høj og 50 meter bred og har en vinkel på 33 grader.

Den skærer y-aksen på 19 og x-aksen på 50


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Tegn grafen for f(x) og se, at den ligner dit oplæg

Find f ' (0), som jo er tangens til vinklen med x-aksen og find deraf vinklen


Svar #2
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)

jeg har fundet f ' (0) som er 19 resten er jeg helt væk i.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Nej, f ' (0) er ikke 19

Differentier f(x) og indsæt x=0

Såvidt jeg husker skulle gav det  -0,69

Tegn grafen på en maskine - eller lav en tabel ("sildeben") og afsæt punkterne i et koordinatsystem


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

UNDSKYLD!!!!!!!!!!!!

Jeg mener da f ' (50)

selvfølgelig


Svar #5
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)


Svar #6
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)

så jeg skal først defrentiere og så sætte x til 50 som giver 0 ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal selvfølgelig diff. for at finde f '(x)

Deregfter indsætter du x=0 og få hældningen ved jorden, som samtidig et tangens til vinklen med jorden

Find så vinklen


Svar #8
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)

jeg har fundet f(0)= 19 . forstår ikke hvad jeg skal nu ??

hvordan finder jeg vinklen


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg troede, vi var blevet enige om, at det var f ' (50), du skulle finde

Altså halvtreds

Det er jo ved 50 den rammer jorden i en vinkel


Svar #10
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)

ja og f (50) giver 0 ? hvordan skal jeg finde hvilken udefra det


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

f MÆRKE

(det er jo hældningen, vi er interesseret i


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

f ' = -0,10776x-0,1106
 

f ' (50) = -0,6494
 

tan^-1(-0,6494 = 33 grader
 

som passer med dit forlæg
 


Svar #13
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)

Når nu forstod jeg det , det var f ' (50) og ikke kun f(50). tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
21. marts 2013 af SuneChr

Kald funktionen for den lige kælkebakke       og  lad      

   

Vi har da 

Der skal flyttes 

Længden af den lige bakke 


Svar #15
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)

hvorofr bruger du lampa ?


Brugbart svar (1)

Svar #16
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Lambda λ er det græske bogstav for L (længde).


Svar #17
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)

Hvorfrafår du 20 ?

Svar #18
21. marts 2013 af qasim23 (Slettet)

Eller er det en del af selve formlen

Brugbart svar (1)

Svar #19
21. marts 2013 af SuneChr

Rumfanget af den jord, de to bakkeprofiler har, er jo tværsnitsarealet gange bredden på 20 .

        

λ1  er dér, hvor den lige bakke ender nede ved jordoverfladen,  g(λ1) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #20
21. marts 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 2103131142.PNG

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.