Matematik

Monotonisætning

22. marts 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lidt svært ved at bevise sidste del af monotonisætningen. Den del, der siger:

Hvis f^' (x_0) = 0 for alle x_0 i intervallet ]a;b[, er f konstant i [a;b].

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lad være med at bruge symbolet ^ i forbindelse med differentiation. Der er ikke tale om en potensopløftning. Man skriver

f '(x0) = ...

Hvis f '(x0) = 0 for alle x0 ∈ ]a;b[ , kan vi vælge x1 og x2 ∈ [a;b] så at a ≤ x1 < x2 ≤ b . Ifølge middelværdisætningen findes da et x0 ∈ ]x1;x2[ så at

f '(x0) = (f(x2) - f(x1)) / (x2 - x1) = 0 .

Heraf følger, at f(x1) = f(x2) for to vilkårlige x1 og x2 ∈ [a;b] , hvorfor f(x) er konstant i [a;b].


Svar #2
22. marts 2013 af Sinimini (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ;-)


Skriv et svar til: Monotonisætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.