Kemi

ascorbinsyre/titrering

22. marts 2013 af Denlang (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer :-)

 

Jeg har lavet et forsøg i kemi, hvor vi skulle bestemme ascorbinsyreindholdet i C-vitamintabletter. Vi brugte NaOH som titrator.

Selve forsøget viste at ækvivalenspunktet var på 8,2.

Mit spørgsmål er hvorfor er ækvivalenspunktet 8,2?

På forhånd tak for hjælpen

Kirsten Wilhelmsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af JEEJ2008 (Slettet)

Altså du er usikker på hvad ækvivalenspunkt betyder eller du ved ikke hvorfor den ligger præcis på 8,2 ??


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2013 af mathon

i virkeligheden er titreringen meget vellykket
med pH = 8,2.

der kan ikke have været sløset med tildrypningen af titrator, da pH så ville have været noget større

forhøjelsen stammer fra
                             den monohydront reagerende ascorbinsyre HAsc 's svagt basiske syrerestion

                    
                                                       HAsc (aq)   +   H2O (l)   <--->   Asc- (aq)   +   H3O+ (aq)

                              

                                                               pH = 7 + (1/2) • (pKs1 + log(cb))

                                                               pH = 7 + (1/2) • (4,17 + log(cb))

                                                               pH = 9,085 + (1/2)•log(cb))

                                                               log(cb) = 2·(pH -9,085)

                                                               cb = 102·(8,2 -9,085) = 0,017 M

                                      en pH-værdi på 8,2 i ækvivalenspunktet kræver - uden hjælp fra overskydende OH- -
                                      en Asc--koncentration på ca 0,017 M,

            hvilket du med dine data kan efterregne
            sandsynligheden af

 


Skriv et svar til: ascorbinsyre/titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.