Matematik

Andengradsligning

25. marts 2013 af raaambo (Slettet)

Hey hey, jeg har fået denne andengradsligning for, som jeg er lidt usikker på at jeg har lavet rigtig, den lyder således: -x2-5x-4=0

a= -1  b=-5  c=-4


d=b^(2)-4*a*c


d=25-4*1*−4=41= to løsninger

x= ((-b+-√(D))/(2*a))=  x=(((5+-6,4))/(2*1)) =  5.7V-0,7?

Tak på forhånd ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af LeonhardEuler

Det er forkert. Løsningerne er -1 V -4


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2013 af LeonhardEuler

#0 cp
Vi udregner først diskriminanten



Der er to løsninger til denne andengradsligning




Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2013 af LeonhardEuler

 

Din fejl ligger her:

d=25-4*-1*−4=9= to løsninger


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er forkert at skrive

D = -52 -4·(-1)·(-4) .

Der skal parentes omkring -5:

D = (-5)2 -4·(-1)·(-4) .

-52 er ikke det samme som (-5)2 , idet -52 = -25 , mens (-5)2 = 25 .


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.