Matematik

stamfunktioner

26. marts 2013 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

lige et hurtigt spørgsmål, hvorfor har denne funktion:

f(x) = x-3+1

 

denne stamfunktion?

F(x) = -(1/2)x-2 + x + k

 

Burde det ik være

F(x) = -(1/3)x-2 + x + k

 

Hvis ik hvilken regel bruges der?
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter den generelle regel for stamfunktion til en potens:

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .

Her er n = -3 , så n+1 = -2 . Derfor er det første forslag korrekt.

I øvrigt kan man altid prøve efter ved at differentiere stamfunktionen.

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. marts 2013 af nielsenHTX

du skal bruge at ∫xndx=xn+1/(n+1) +k

så ∫x-3dx=x-3+1/(-3+1)=-x-2/2 + k


Svar #3
26. marts 2013 af Lektiepige (Slettet)

ok tusind tak 


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.