Fysik

Friktion og hastighed

27. marts 2013 af Sååe (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave der lyder: Hvor længe skal en vandret kraft på 1.570 N virke på et legeme

med massen 12 t, for at sluthastigheden kan blive 2 m/s? Legemet er i hvile, og bevægelsen foregår på et vandret underlag. Friktionskoefficienten er 0,01.

Fn=m * g = 117840N

Fg= 0,01 * 117840 = 1178,4N

Fres=1570-1178,4 = 391,6N

Kan simpelthen ikke finde ud af hvor længe de 1570N skal virke for at komme op på 2 m/s


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

Fres = m * a       ⇒

a = Fres / m 

t = v / a

 


Svar #2
27. marts 2013 af Sååe (Slettet)

Kæft så var jeg selv rigtig tæt på svaret. Jeg havde a=v / t -> t= a * v. Jeg skal vidst have lidt mere styr på mine brøkregneregler. 

 

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

#2:  Kig på dine enheder:

t = a * v   ⇒ sek = m/s2 * m/s = m2 / s3     ( enhederne stemmer ikke )


Svar #4
27. marts 2013 af Sååe (Slettet)

Nej det kan jeg godt se. Har aldrig haft enhedsbetragtning, eller så er det meget lidt, så den er ikke altid lige nem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2014 af VERN

Hvorfra kommer formlen t=v/a ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2014 af hesch (Slettet)

#5:  Den kommer af:

Δv = ∫a(t) dt ,  der ved konstant acceleration, og med starthastighed = 0 giver

v(t) = a * t      =>

t = v(t) / a


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2014 af VERN

Hvilke tal sættes ind for henholdsvis t,v og a?
På forhånd tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. februar 2014 af hesch (Slettet)

#7:

t = v / a ,  a = Fres / m           =>

t = v * m / Fres

v = 2 m/s (sluthastighed), m = 12 ton ,   Fres er udregnet i #0.


Skriv et svar til: Friktion og hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.