Matematik

Reducering

27. marts 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stillet følgende opagve. Men er i tvivl om hvordan jeg skal reducere. Er der en der kan vise mig fremgangsmåden, så jeg selv kan regne opgaverne ud? 

Mvh ida 

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2013 af mathon

   repeter dine rod- og potenssætninger


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. marts 2013 af Yang (Slettet)

√x = x(1/2)

 


Svar #3
28. marts 2013 af gym25 (Slettet)

Men hvordan skal svaret angives? 

I rødder og potenser, eller som almindelige tal?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2013 af Yang (Slettet)

Det afhænger af opgaverne. Det er helt okay at angive en facit som en rod eller en potens. Men det er nok fint i visse tilfælde at udregne facit. Hvis du fx. får 42 kan du jo sagtens skrive 16 i stedet som facit. 

Hvis du har styr på dine rod- og potensregneregler, som #1 med gode grunde henviser dig til, kan du hurtigt gennemskue opgaverne. Lad os se på opgave 1 sammen.

a) 4* (√8/√2) = 4*(8(1/2)/2(1/2)) = 4*((8/2)(1/2))=4*4(1/2)=4*√4=4*2 = 8

Prøv selv med de andre opgaver og hav regnereglerne ved siden af dig imens. Prøv at identificere, hvilke(n) regneregler du skal bruge. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2013 af 123434 (Slettet)

A) √8*√18

8^(1/2)*18^(1/2)

D) 4^2=4*4=16

4^-4=1/256=0,0390625

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke tilstrækkeligt reduceret

b) (√8) · (√18) = (2·√2) · (3·√2) = 6·2 = 12

c) 6-2 · 62 · 36 / (2·3) = 6-2+2+2-1 = 61 = 6

d) 42 · 4-4 · 48 = 42-4+8 = 46 = 4096


Svar #7
31. marts 2013 af gym25 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jeg prøver at kigge på de velkendte regneregler 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.