Matematik

Gitterkonstant

28. marts 2013 af Anomym (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! jeg har problemer med denne opgave. 

Betragt et stof, hvis atomer lyser med 2 bestemte farver A og B svarende til 2 bestemte bølgelængder.
Lyset sendes vinkelret ind mod et optisk gitter med 250 linjer pr.mm.

a) Beregn gitterkonstanten

 

Jeg kan forstå så langt at jeg skal sige 1/250pr.mm=0,004. men så kan jeg ikke komme videre, fordi jeg skal have et *10^-et eller andet ?? 

 

Hjæææælp!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2013 af ChemistryIsKey

Gitterkonstanten udregnes ved

     1 / d = 250 linjer / mm

     d = 1 / (250 linjer / mm) = 0.004 mm / linje

     d = 0.004 mm / linje · 106 nm / mm = 4000 nm / linje

:)


Svar #2
28. marts 2013 af Anomym (Slettet)

hvorfor ganger du med 10^6 ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2013 af ChemistryIsKey

Fordi der går 106 nm på én mm (det er for at omregne fra mm til nm) :=


Skriv et svar til: Gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.