Matematik

middelværdi og variansen i et normalfordelt observationssæt

29. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan man middelværdien og variansen i et normalfordelt observationssæt. 

Jeg har at 

X ~ N(mu, sigma^2)

Der er vel ikke en der kan skære det lidt ud for mig? evt med et eksempel?
Håber i kan hjælpe

Kh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af wut123 (Slettet)

Du kan estimere middelværdien μ og variansen σ2 med den empiriske middelværdi  og varians s2 givet ved

                            

hvor N er antal observationer.


Svar #2
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Hej.

Mange tak for svaret.

Hvis man fx brugte vedhæftet eksempel, hvordan ville man så regne a ud. Ikke for at du skal til at sidde og regne det, men jeg er meget i tvivl om hvordan jeg laver et konkret eksempel :-/

Håber du/i har tid til at hjælpe mig med det sidste.

Kh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2013 af wut123 (Slettet)

Man får at

             

           

 


Svar #4
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Mange tak igen :-)

Imellem tiden har jeg læst mig frem til at man også betegner det som RS og SSD. 

Hvis man nu skal beregne SSD, og man ikke får det oplyst i opgaven, hvordan skulle man så gøre det? jeg har vedhæftet noget fra min bog, hvor de er kommet frem til det forskellige. Jeg er med på det første her, men når jeg skal udregne SSD, så går jeg lidt i stå. 

 

 

Vedhæftet fil:foto-1.JPG

Brugbart svar (2)

Svar #5
30. marts 2013 af wut123 (Slettet)

Vi har fundet at  

                

så er

         

          

som meget gerne skulle give de 12447078


Svar #6
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Hm jeg får et helt andet mærkelig resultat?


Svar #7
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

vedhægtet :-)


Svar #8
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Men jeg tænker i denne opgave får vi oplyst SSD = 46148694.

Formlen for SSD = (x_i - x)^2(Ved ikke lige hvordan jeg får en streg over x).

Så selve udregningen i #5 burde vel og give 46148694?

Kh Julie. 


Svar #9
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

Jf denne hjemmeside er det er omvendt, så udregningen hed (vedhæftet)

Men det giver også et mærkelig resultat

Kh Julie


Brugbart svar (2)

Svar #10
30. marts 2013 af wut123 (Slettet)

Rækkefølgen er ligegyldig da (x-y)2 = (y-x)2

Du får da så vidt jeg kan se oplyst at SSD = 12447078.

I udregningerne i #7 og #9 skriver du i det syvende led 2716 i stedet for 2761


Brugbart svar (2)

Svar #11
30. marts 2013 af peter lind

Det er vildt overdrevet når du skriver i #6 og #7 at det giver et helt andet resultat. Jeg kan kun gætte på hvorfor de er forskellige. Det kan være en tastetfejl ved udregningerne eller et problem med regnenøjagtigheden


Svar #12
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

okay det giver simpelthen ikke nogen mening for mig. Hvis man tager billedet fra #4, hvor jeg har prøvet at regne ud fra tallene i bogen. Så kan man se jeg får det korrekte SSD. Det korrekte resultat er her: 0.7977, hvilket jeg også får. 

Så udregner jeg på nøjagtig samme måde SSD fra #2 og får et mærkeligt svar, som ikke er rigtigt?

Kh Julie

 

 


Svar #13
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

aaaahhh nej for dælen, im sorry. Nu er jeg med. Men hvorfor er det komma mellem 1.244707? Det skal måske bare væk? Nå nu prøver jeg lige at regne resten af opgaven, og ser om jeg får det rigtige resultat.

Mange tusind tusind tak indtil videre. Det er virkelig sødt af jer.

Kh Julie


Svar #14
30. marts 2013 af juliemusen4 (Slettet)

MANGE MANGE tusind tak for hjælpen Peter & Wut. Nu har jeg forstået det, og vil gå videre til næste opgave nu. Til andre som evt sidder i samme problem, så har jeg lige vedhæftet hvordan udregningen så ud.

Kh Julie:-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
30. marts 2013 af peter lind

Der står 1.244707*107 = 1244707 Der er brugt punktum som decimaladskiller i stedet for det danske komma


Skriv et svar til: middelværdi og variansen i et normalfordelt observationssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.