Matematik

Differentiation på Ti-89

08. oktober 2005 af kbkl (Slettet)
Hvordan differentieres dette udtryk på en TI-89?

y^2=x^2+x*y+y

Jeg har forsøgt at løse den i hånden, men resultatet giver ikke det den skal ift. min tegning.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

differentiere mht. hvad? y?

Svar #2
08. oktober 2005 af kbkl (Slettet)

Med hensyn til begge så vidt jeg husker. Resultatet skal være (dy/dx) = (noget som ikke passer hos mig)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

kan du ikke skrive hele opgaven op? Hvad niveau er det på

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2005 af Vegeta (Slettet)

Nu har jeg ikke TI-89, men en TI-83 angiver kun differentialkvotienten i et bestemt x-værdi som man indtaster.
Hvis det er sådan du vil gør det, så skal du først tegne grafen for y(x). Til det skal du først isolere y i 0=y^2+(x+1)y+x^2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

TI-89 kan differentiere et funktionsudtryk, således regneforskriften fremkommer

Svar #6
08. oktober 2005 af kbkl (Slettet)

Opgaven lyder:

Givet funktion:
y^2=x^2+x*y+y

Bestem ligningen for den rette linje, der tangerer kurven i P(2,-1)

Svar #7
08. oktober 2005 af kbkl (Slettet)

Opgaven lyder:

Givet funktion:
y^2=x^2+x*y+y

Bestem ligningen for den rette linje, der tangerer kurven i P(2,-1)

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

Hvad niveau er du på?

Har du hørt om implicit differentiation?

Svar #9
08. oktober 2005 af kbkl (Slettet)

Ja, jeg har brugt implicit differentation i mine egne udregninger, men som sagt fungerede det ikke. Der er tale om HTX B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

direkte anvendelse af implicit differentiation giver:

2y*y'=2x+y+x*y'+y'

<=> 2x+y+(-2y+x+1)y'=0 <=> y'=-(2x+y)/(x-2y+1)

heri kan du indsætte dit punkt, og finde ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

ps. Jeg kan ikke få TI-89 til at gøre det heller

Svar #12
08. oktober 2005 af kbkl (Slettet)

Tak for din tid!

Men hvad er der galt med min egen metode:

Jeg har omskrevet til implicit form
http://frip.dk/bilerne/implicit.doc

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

du skal differentiere leddet x*y efter produktreglen.

Svar #14
08. oktober 2005 af kbkl (Slettet)

Tak, så virker det ;)

Skriv et svar til: Differentiation på Ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.