Matematik

Trekantsberegning

31. marts 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har prøvet, at løse følgende opgave på geogebra, men ved ikke om den er korrekt løst. 

Figuren viser en trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren. Punktet D ligger på siden AC i afstanden 87 fra A. Der skal lige siges at der går en streg ned fra vinkel B til vinkel D. 

AD = 87, A = 46, 1 º, AB = 93, BD = ?, BC = ?, B = ?, C = 31, 1 º, D = ? 

a) Bestem længden af BD

b) Bestem de resterende vinkler i trekant ABD

c) Bestem længden af BC 

 

Jeg har vedhæftet min geogebra dokument, hvor jeg har prøvet at løse opgaverne. Men når jeg løser den i hånden får jeg forskellige resultater,

 

 

 


Svar #1
31. marts 2013 af hansen1921 (Slettet)

her er den 

Vedhæftet fil:Nr.docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2013 af peter lind

a) Brug cosinusrelationerne på trekant ABD til at finde BD.

b)brug cosinusrelationerne til at finde resterende vinkler i ABD

c) Brug at vinkel BDC = 180º minus vinkel ADB. Brug dernæst sinusrelationerne på trekant BCD


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Der mangler en oplysning til bestemmelse af punktet C

Er det måske at AC = 180 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Her kan du kontrollere dine facitter . . .

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.