Matematik

Renteregning (fremskrivning)

02. april 2013 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis man har en studielån på 15.000kr. optages i 2004 og forrentes med 7% p.a. med kvartårlig rentetilskrivning

hele lånet med renter og rentes rente skal tilbagebetales på en gang i år 2010.

 

Hvor meget er gælden vokset til?

 

Mit spørgsmål er hvis de 7% forrentes p.a. med kvartårlig rentetilskrivning, er det så sandt at det er; 

15000 * (1 + 0,0175)42


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af fafdsafasd (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Det er muligt at have flere terminer (rentetilskrivninger) på et år. Hvor får du tallene "0,0175" og "42" fra?


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er helt korrekt!

:-)

 


Svar #4
02. april 2013 af Anne1241 (Slettet)

6 * 7 = 42 

7/4 = 0,175, da der er 4 kvartaler par år. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. april 2013 af SuneChr

42 rentetilskrivninger er da ikke korrekt. Der er 6·4 = 24

så udtrykket bliver

15000·1,017524


Svar #6
02. april 2013 af Anne1241 (Slettet)

Takker^^


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja - sikken dog jeg vrøvlede - 6 * 4 selvfølgelig  :-/


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. april 2013 af lvr34 (Slettet)

#4, Jeg så ikke, at du havde skrevet "p. a.", og ellers ville jeg bare påpege, at jeg også kun talte 6 · 4 terminer.


Skriv et svar til: Renteregning (fremskrivning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.