Matematik

Hjælp det haster

02. april 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, er der en, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Tangenten til grafen for f(x)=√x i (9,f(9)) afgrænser sammen med koordinatakserne og linjen med ligningen x=9 en firkant. Beregn denne firkants areal. 

Jeg har fået tangentligningen til y = 1/6x + 3/2

Men hvordan beregner jeg firkantens areal? 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Er det opgavebeskrivelsen, præcist, som den foreligger?


Svar #2
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Ja :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af c_aastrup

Du skal integrere tangenten fra 0 til 9, så får du arealet af området under tangentens graft, og det er netop firkantens areal.


Svar #4
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt? 


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. april 2013 af Mitikas2916 (Slettet)

Hej, du skal finde stamfunktionen til din tangentligning. Beregn så værdien for x=9 og x=0 og træk de

to værdier fra hinanden og du får arealet 20,25.


Svar #6
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Hvordan finder jeg stamfunktionen til tagentligningen? Jeg er ikke helt med :(


Brugbart svar (2)

Svar #7
02. april 2013 af Mitikas2916 (Slettet)

Din tangentligning hedder f(x) =1/6 x + 3/2 , stamfunktionen bliver, F(x)= 1/12 x^2 + 3/2 x


Svar #8
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Hvad gør jeg så efter? sætter 0 og 9 ind på x'ets plads?


Brugbart svar (2)

Svar #9
02. april 2013 af exatb

Stamfunktionen er da givet som y = x0,5. Ud fra den kan man finde tangentligningen y = 1/6x + 1,5.

Arealet kan man finde ved at beregne y værdien for tangentligningen for x = 0 og x = 9. Den gennemsnitlige y værdi udgør højden i et rektangel som har langsiden 9. A =9*2,25 = 20,25


Svar #10
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Jeg blev kun mere forvirret der?


Brugbart svar (2)

Svar #11
02. april 2013 af exatb

Gør som du skriver i #8. 0 og 9 indsættes i tangentligningen. Find middelværdien og gang med 9 som er den anden side i rektanglet

 


Svar #12
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Hvordan finder man ud af hvad stamfunktionen er? Jeg har nemlig aldrig hørt det begreb før?


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. april 2013 af exatb

Glem alt om stamfunktion. Der er ingen grund til at bruge integration.

Den oprindelige ligning er y = x0,5. Differentier den for at finde et udtryk for hældningen. Indsæt  9 for at finde tangentligningens hældning. Så kan du bestemme selve tangentligningen.    


Svar #14
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Hvordan fandt du ud af at den anden side i rektanglet er 9?


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. april 2013 af exatb

Det står i opgaven at arealet afgrænses af x =9 og x = 0


Svar #16
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Ahaaaaa, nu er jeg helt med. 

Mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (1)

Svar #17
03. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede skitse

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Hjælp det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.