Matematik

hjælp

02. april 2013 af Aleynaa

Hej kan nogle hjælpe med den vedhæftede opgave :)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af DMUS (Slettet)

Det er relativt simpelt. 

Du har en forskrift for en funktion givet.

Du aflæser simpelthen 3 punkter på din graf, og løser 3 ligninger med 3 ubekendte.

Alle 3 ligninger skal være opfyldt for at funktionen er gældende i alle punkter, så du skal bare isolere dine konstanter en efter en, så du sidst har en værdi for a,b,c.


Svar #2
02. april 2013 af Aleynaa

Altså er det ud fra funktionen eller ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af DMUS (Slettet)

Prøv at aflæs 3 punkter på grafen.

(y0,x0)

(y1,x1)

(y2,x2)

Hvert af disse punkter skal opfyldes af "den rigtige funktion"

 

derfor kan du opstille 3 ligninger så at

y0 = a sin(b*x0) + c

y1 = ...

y2 = ...

 

derefter er det bare at løse ligningsystemet og du har dine 3 konstakter, og dermed den generelle funktion.

Dette kan i princippet gøres med enhver form for funktion 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af DMUS (Slettet)

Hvis ikke du vil gøre det på den måde, kan du også bare udnytte selve karakteristiska ved en sinus-funktion.

Der skulle dette link være til hjælp, dog på engelsk.

http://jwilson.coe.uga.edu/EMAT6680Fa09/Gonterman/Gonterman1/Gonterman1.html


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. april 2013 af mette48 (Slettet)

Aflæs y-værdien for øverste og nederste punkt, find gennemsnittet for disse værgier, dette er c-værdien for funktionen.

Tegn en vandret linie y=c, der er den linie funktionen "svinger omkring"

Aflæs en periode for svingningen

aflæs derefter udsvinget for kurven, hvor langt kommer grafen over og under den indtegnede linie y=c

max udslag fås nær sin(bx)=1   udsvinget=a*sin(bx) = a

sin(bx)=1 når bx=π/2   

aflæs x0 værdien for max udsving

b=π/2x0


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.