Matematik

Reduktioner

02. april 2013 af simone1517

Det her er 3. gang jeg spørger efter hjlæp om reduktioner! Den måde jeg bedst lærer på er, at jeg har et resultat og beregnelsen på hvordan man gør det. For så kan jeg sidde, og regne på det, mens jeg har resultatet, så jeg ved om jeg har gjort noget forkert. Det er måske en meget underlig måde, men det er den bedste måde for mig. Min matematik lærer siger at der SKAL være udregning ellers får vi fejl for det, så jeg skal skrive udregningen lige meget hvad!

Her kommer opgaverne:

1. (x-2)(x+2)

2. (x-1)2

3.(3-x)(x-4)

4. (2x+3)2

5. (2+2x)(5-3x)

6. (4-x)2

PS. det er en lektie til i morgen, så jeg er meget desperat! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Du bør være fortrolig med at gange ind i parenteser samt kende kvadratsætningen. Det skal du nemlig bruge flittigt her:

1. (x - 2)(x + 2) = x(x + 2) - 2(x + 2) = x2 + 2x - 2x - 4 = x2 - 4

2. (x - 1)2 = x2 - 2x + 1

- prøv at fortsætte selv ....


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. april 2013 af ChemistryIsKey

1)

     (x - 2) · (x + 2) = x2 - 22 = x2 - 4     (3. kvadratsætning)

2)

     (x - 1)2 = x2 + 12 + 2 · x · (-1) = x2 + 1 - 2x     (2. kvadratsætning)

3)

     (3 - x) · (x - 4) = 3x + 3 · (-4) - x · x - x · (-4) = 3x - 12 - x2 + 4x = -x2 + 7x - 12

4)

     (2x + 3)2 = (2x)2 + 32 + 2 · 2x · 3 = 4x2 + 12x + 9     (1. kvadratsætning)

5)

     (2 + 2x) · (5 - 3x) = 2 · 5 + 2 · (-3x) + 2x · 5 + 2x · (-3x) = 10 - 6x + 10x - 6x2 = -6x2 + 4x + 10

6)

     (4 - x)2 = 42 + x2 + 2 · 4 · (-x) = x2 - 8x + 16     (2. kvadratsætning)

:)


Svar #3
02. april 2013 af simone1517

Jeg forstår det overhovedet ikke! Det er som japansk for mig!

#2 De lange sætninger, er det hvad det giver? De er meget lange!


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

1. Gang hvert led for sig:
(x - 2)(x + 2) = x2 + 2x - 2x -4 = x2 - 4
Her kan man også anvende følgende kvadratsætning:
(a - b)(a + b) = a2 - b2   

2. Opskriv som et produkt og gang hvert led for sig:
(x - 1)2 = (x - 1)(x - 1) = x2 - x - x + 1 = x2 - 2x + 1
Her kan man også anvende følgende kvadratsætning:
(a - b)2 = a2 - 2ab + b2

3. Gang hvert led for sig:
(3 - x)(x - 4) = 3x - 12 - x2 + 4x = -x+ 7x - 12

4. Opskriv som et produkt og gang hvert led for sig:
(2x + 3)2 = (2x + 3)(2x + 3) = 4x2 + 6x + 6x + 9 = 4x2 + 12x + 9
Eller anvend følgende kvadratsætning:
(a + b)2 = a2 + 2ab + b2

5. Gang hvert led for sig:
(2 + 2x)(5 - 3x) = 10 - 6x + 10x - 6x2 = -6x2 + 4x + 10

6. Opdel i et produkt og gang hvert led for sig:
(4 - x)2 = (4 - x)(4 - x) = 16 - 4x - 4x + x2 = 16 - 8x + x2
Eller anvend tidligere nævnte kvadratsætning:
(a - b)2 = a2 - 2ab + b2 

 


Svar #5
02. april 2013 af simone1517

Det du har skrevet med sort, er det svaret? 

Og nu forstår jeg det meget bedre.


Skriv et svar til: Reduktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.