Matematik

Sandsylighed

03. april 2013 af sigurdcarla (Slettet)

hej håber der er nogen der kan hjælpe mig!

i fiskedammen svømmer 54 plastikænder rundt. hver and har et farvet mærke i bunden.

7 ænder med gul

9 med hvid

19 med rød

19 med blå

 

præmietabel:

3gule mærker

fritvalg på alle hylder

 

3hvide mærker:

1. præmie

 

alle andre kombinationer:

trøstepræmie

 

4.1 bestem sandsyligheden for at få en gul and i første fangst= denne opgave har jeg lavet

4.2 charlotte har fanget to ænder med hvide mærker. Hun mangler så at fange en tredje and.

hvor stor er sandsyligheden for at charlotte får 1. præmie??????????????????

 

 

på forhånd mange TAK


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. april 2013 af PeterValberg

Det med sandsynligheder kan være noget kringlet noget :-)

Umiddelbart er der jo kun 7 hvide ænder tilbage i fiskedammen ud af de tilbageværende 52 ænder i alt.

Så i princippet er sandsynligheden for endnu en hvid and jo 7/52 idet hun bare skal fange én hvid and (mere).

hvis det er det spørgsmålet "går på"

man kan også argumentere for at du skal finde sandsynligheden for at hun fanger tre hvide ænder (i tre forsøg),
derved bliver sandsynligheden for 1. præmie (= 3 hvide ænder):

P = (9/54)·(8/53)·(7/52) = ......

Sluttelig kan man betragte det som betinget sandsynlighed,
hvor du skal finde sandsynligheden for 1. præmien (3 hvide ænder), når det er givet, at hun har
fanget to hvide ænder allerede, - og det er her, det bliver kringlet, - altså den betingede sandsynlighed.

Går du i folkeskole eller gymnasie eller lignende ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. april 2013 af 123434 (Slettet)

De gule mærker:

7*6*5/(54*53*52)
 


Svar #3
04. april 2013 af sigurdcarla (Slettet)

Mange tak for hjælpen jeg går i folkeskole 9 klasse :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af PeterValberg

Så se bort fra det med den betingede sandsynlighed :-)

Så tror jeg, at du skal svare 7/52 idet der er 7 hvide ænder tilbage ud af de 52 ænder,
der er i dammen (hun har jo fisket to hvide ænder op i forvejen).

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af 123434 (Slettet)

2# hov, dette må være sandsynligheden for at fange 3 hvide på én gang.


Skriv et svar til: Sandsylighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.