Matematik

Hjælp!

03. april 2013 af tcamilla (Slettet)

Hej alle sammen, står i et stort problem med nogle ligninger jeg ikke kan finde ud af, hvem kan hjælpe med de her: 
 

• Løs følgende eksponentielle ligning: 3*1,078^x=33
• Løs følgende eksponentielle ligning: 5,1*0,94^x=7,8*1,09^x

 

og dette spørgsmpål: • Hvad gør man hvis der er flere punkter der kun tilnærmelses vis beskrives af en eksponentiel regneforskrift? Forklar hvad man kan gøre og hvilken betydning R² har.

 

M.V.H


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af PeterValberg

se disse glimrende videoer fra FriViden.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2013 af mette48 (Slettet)

3*1,078^x=33      deler med 3 på begge sider

1,078^x=11         bruger logaritmen på begge sider

x*log1,078=log11 deler med log1,078 på begge sider

x=log11 / log1,078

 


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.