Matematik
halvcirkel
Hej, jeg har et problem med en opgave:
grafen for funktionen f(x)=√(r^2-x^2 ), hvor er er et positivt tal, og -r≤x≤r, er en halvcirkel med centrum (0,0) og radius r. drejes denne halvcirkel 360 gradr om x-aksen, fremkommer en kugle.
a) benyt formlen S=2π∫_a^b¦?f(x)√(1+(f^' (x) )^2 ) dx? til at vise, at en kugle med radius r har overfladearealet 4πr^2.
f(x)=√(r^2-x^2 )
Udtrykket differentieres vha. CAS-værktøjet WordMat.
f'(x) =-x/√(r^2-x^2 )
dette indsætter jeg i formlen:
s=2π∫_(-r)^r¦√(r^2-x^2 ) √(1+(-x/√(r^2-x^2 ))^2 dx)
jeg har bare lidt problemer med at regne den ud?
Svar #2
04. april 2013 af mathon
360º's omdrejning om x-aksen
giver voluminet
V = π • -r∫r (√(r2-x2))2dx
V = π • -r∫r (r2-x2)dx
V = π • [r2•x - (1/3)x3]-rr
V = π • (r2•r - (1/3)•r3 - (r2•(-r) - (1/3)•(-r)3))
V = π • (r3 - (1/3)r3 + r3 - (1/3)r3)
V = π • r3 • (1 - (1/3) + 1 - (1/3))
V = π • r3 • (2 - (2/3))
V = π • r3 • ((6/3) - (2/3))
V = (4/3)π • r3
Svar #3
04. april 2013 af mathon
360º's omdrejning om x-aksen
giver kugleoverfladen
se
Svar #4
05. april 2013 af 98 (Slettet)
Tusind tak for jeres hjælp og tid.
Jeg har lige et spørgsmål, som jeg håber i har tid til at svarer på, det er vedhæftet i filen.
Svar #5
05. april 2013 af PeterValberg
Det ser helt forkert ud, - hvis man forlænger en brøk, skal det være med det samme tal
i både tæller og nævner, - her er der forlænget med -2 i tælleren og +2 i nævneren, det
må man ikke, - desuden giver det ingen mening at forlænge.
se eventuelt vedhæftede dokument i #1
Svar #6
05. april 2013 af 98 (Slettet)
Nej jeg synes også det så meget mærkelig ud da jeg kiggede på...
Svar #7
05. april 2013 af mathon
korrektion for fejltast i #3 - glemt kvadratrodstegn
se
Svar #8
05. april 2013 af 98 (Slettet)
Se det mere rigtigt ud nu?
Svar #11
05. april 2013 af 98 (Slettet)
Tusind tak, så tror jeg, at jeg har fået det lavet rigtigt. :-)
Svar #12
05. april 2013 af 98 (Slettet)
Hov kom til at vedhæfte det forkerte..
Svar #13
05. april 2013 af PeterValberg
Der er lige et par mindre ups'ere :-)
der mangler en parentes i begyndelsen (sat ind med rødt)
og du skal lige huske, at det tilsidst bliver et integrale (markeret med rødt)

Skriv et svar til: halvcirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
