Matematik

Proportionalitet, hjæp

04. april 2013 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Den tid t, det tager at cykle en strækning på 5,0 km med en konstant hastighed, er omvendt proportional med hastigheden v. Opskriv t som funktion af v. Beregn tiden, når v = 15 km/t.


Håber nogen kan hjælpe :D

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af PeterValberg

omvendte proportionalitet følger modellen:

hvor k er en konstant

så i dit specifikke tilfælde må det blive til:

hvor v er hastigheden, målt i km/t og t(v) er den forbrugte tid (målt i timer) ved hastigheden v

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2013 af mette48 (Slettet)

v=5,0/t  hvor t≠0

t*v=5,0

t=5,0/v  v≠0

v=15 km/t

t=5.0/15 t = 1/3 timer = 20 min


Svar #3
04. april 2013 af nunu21 (Slettet)

tak hvor er i søde, kunne i skrive noget mere tekst forklaring? (:


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af ChemistryIsKey

#2

Jeg troede det var dig der ikke kunne lide når andre bare ønsker at vise hvor gode de er ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2013 af mathon

   at
        to størrelser x og y er omvendt proportionale
        udtrykkes

                                       x • y = k(onstant)

       dine fysik-variable hedder v og t
       hvoraf

                                       v • t = 5                      når v måles i km/h og t i timer

                                             5       
                                       t = ---
                                             v

 

 

                                             5      1
                                       t = --- = ---
                                           15      3

 
                                      1/3 time er 20 minutter

                                      


Svar #6
04. april 2013 af nunu21 (Slettet)

så det er t= 5/15? fordi v er 15?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. april 2013 af PeterValberg

#6 ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
04. april 2013 af nunu21 (Slettet)

det bliver 0,333? er det 1/3? (:


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. april 2013 af PeterValberg

#8 det giver en tredjedel (1/3) time, hvilket jo er 20 minutter :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
04. april 2013 af nunu21 (Slettet)

okay tusind tak! :D


Skriv et svar til: Proportionalitet, hjæp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.