Matematik

En harmonisk svingning f(x)=2sin(x+2)-4

04. april 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan beregner man max- og minimumsværdien samt perioden for en svingning f = f(x)=2sin(x+2)-4

Skal også bestemme f ' (x) og løse ligningen: f ' (x) = 0 for x ∈(0;π)

Har haft om det, men kan ikke rigtig huske hvordan man løser det. især den første opgave.

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af peter lind

Du kan principielt godt løse opgaven ved at differentiere funktionen; men det er altså en stor omvej. Brug hellere din viden om sinusfunktionen. Slå det evt. op i din bog.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2013 af SuneChr

sin funktionen svinger jo imellem             - 1 ≤ sin x ≤ 1         for alle x

min f(x) er derfor   2·(- 1) - 4

max f(x) er derfor  2·1 - 4


Svar #3
04. april 2013 af johannowiz (Slettet)

ok, hva så med de +2, har de intet at sige? altså dem der lægges til x. Eller er det vandret forskydning?


Svar #4
04. april 2013 af johannowiz (Slettet)

hvordan finder man perioden ud fra f(x)=2sin(x+2)-4 hvis man ikke har en graf?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2013 af peter lind

Det er som du selv skriver blot en vandret forskydning.


Skriv et svar til: En harmonisk svingning f(x)=2sin(x+2)-4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.