Matematik

lineær vækst

04. april 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Antallet af elever, der tog en studentereksamen på stx, er i perioden 2004-2009 steget med 350 pr. år. I 2004 var der 16259 elever, der tog en studentereksamen på stx.

y = 850x + 16259

det antages, at udviklingen af elever, der tager en studentereksamen på stx, fortsætte på denne måde efter 2009. 

a) benyt modellen til at bestemme, hvornår antallet af elever, der tager en studentereksamen på stx er oppe på 25000.

25000 = 850x + 16259 → x = 10,28 ≈ 11 år.

 

Det jeg ikke ved er, om jeg skal plusse de 11 år med 2004 eller 2009, for at finde hvornår det var oppe på 25000?

 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af PeterValberg

de 11 år er efter 2004 (altå 2015)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

jeg skal afrunde 10,28 ikke, da den tiende år er gået, og det er start på det elfte år. 

 

hvis der f.eks. stod 8,749 mdr. Skulle det så være 8 mdr eller 9 mdr?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg tror ikke, at du behøves ikke at afrunde.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2013 af mette48 (Slettet)

antallet overskrider 25000 i løbet af det 11. år altså i 2015

Da du selvfølgelig har vist dine udregningsmetoder og mellemregningen på 10,28 år behøver du ikke være bekymret for at blive misforstået. Opgaveteksten er ikke helt precist formuleret.


Skriv et svar til: lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.