Matematik

Monotoniforhold

05. april 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har en opgave, som jeg er lidt usikker på, det er delopgave b), og den lyder:

Betragt funktionen: f(x) = 2 * sin((x-π)/2)+2, hvor 0 ≤ x ≤ 4π

a) Bestemt funktionens nulpunkter, og skitser grafen for funktionen.

Jeg har bestemt nulpunkterne til x=0 og x=4π

b) Gør rede for, at funktionen har et maksimum, og bestem x-værdien.

Jeg har fået at vide, at jeg skal lave en monotini linje, men jeg ved ikke, hvordan den skal gribes an.


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. april 2013 af SuneChr

Der gælder      og i det nævnte interval er maksimum = 1

Samlet er maksimum for f(x)      2·1 + 2 = 4

Løs derfor ligningen  f(x) = 4

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. april 2013 af peter lind

Det nememste er at bruge dit kendskab til sinusfuktionen. Den varierer mellem -1 og 1. Her skal du så se på om og for hvilken værdier sinus er 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2013 af mathon

 

   ekstremum kræver

                                    f '(x) = 2•cos((x-π)/2) • (1/2) = 0

                                                   cos((x-π)/2) = 0 ...........


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.