Samfundsfag

Samfundsfag - indflydelse

08. april 2013 af sarah0010 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg skal besvare et spørgsmål om hvordan unicef får politisk indflydelse.. Hvad betyder det? Og kan man godt sige, at de får politisk ved fx at lave de der videoer, hvor de viser, hvor dårligt børnene har det? Kan man også godt sige at det er vha. artiklerne på deres hjemmeside?


Brugbart svar (4)

Svar #1
08. april 2013 af SandraDD (Slettet)

Jeg tror du har fattet den politiske indflydelse.

Det UNICEF gør, viser ofte utilfredshed osv. Det gør, at den politiske indflydelse begynder at handle på disse områder, så omverdenen kan se, at der gøres noget ved de ting, som UNICEF omtaler. 

Fx hvis UNICEF laver en reklame for børn, der sulter i Afrika. Så kan regeringen pludselig lægge en smule mere til skat på et lille område. Det er et så lille beløb, at folk ikke bekymrer sig om det, og de ekstra penge går måske til børnene i Afrika. Det meget lille beløb for hver person kan jo hurtigt blive et meget stort beløb...

Politisk indflydelse er meget svært at snakke om i DK, da vi nærmest har det for godt og samtidig hjælper alle mulige organisationer... 

Men regringen kan også komme med en kommentar i tv ang. børn i Afrika, som også er en gigantisk indflydelse. Regeringen har jo denne indformation om børnene i Afrika fra et bestemt sted. Det nytter jo ikke noget, at regeringen begynder at tale om de stakkels isbjørne, det område er ikke så meget oppe at køre længere. 

Lige for tiden er det meget med børnene, der er ramt i konflikten i Syrien. 

Så hvis regeringen snakker under et møde om hjælp til et eller andet, så vil Syriens børn sandsynligvis blive nævnt, fordi at UNICEF har givet den indflydelse.


Svar #2
08. april 2013 af sarah0010 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Samfundsfag - indflydelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.