Matematik

Archimedes og pi

08. april 2013 af hyzontoxo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen!
Har følgende opgave for i matematik og kan simpelthen ikke finde ud af den.
Håber i kan hjælpe mig :)


Opgaven er vedhæftet denne besked

 

Vedhæftet fil: matematik opgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Følg vejledningen i opgaven. Start med at beregne sidelængden |AB|. Denne side er grundlinie i en ligebenet trekant, hvis topvinkel er præcis 360º/7 , og hvor de to lige store sider er radier i cirklen. Syvkantens omkreds er da 7 gange |AB| .


Svar #2
09. april 2013 af hyzontoxo (Slettet)

Okay, så det jeg ved er at lCAl er 0,5 og C må være 360/7 = 51,43. Hvordan finder jeg så ud af linjestykket lABl med disse to tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Højden fra topvinklen i en ligebenet trekant deler trekanten i to kongruente, retvinklede trekanter, hvis ene katete er den halve grundlinie, og hvor vinklen ved grundlinien er komplementvinkel til den halve topvinkel. Den halve grundlinie beregnes da som

(1/2)·|AB| = 0,5·cos(90º-360º/(7·2)) = 0,5·sin(360º/(7·2))


Skriv et svar til: Archimedes og pi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.