Matematik

Diskriminant

09. april 2013 af Nataliie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at finde diskriminanten på funktionen: 3x^2-3? 

 

kan 3x^2 være a og er c så nul?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

2.-gradspolynomiet er

f(x) = 3·x2 + 0·x -3

Prøv nu at aflæse koefficienterne a, b og c:

f(x) = a·x2 + b·x + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af sashii

f(x) = 3x2 - 3

3x2 - 3 = 0 

a = 3
b = 0 
c = -3


d = b2 - 4ac
d = 02 - 4 * 3 * (-3)
d = 0 - 12 * (-3)
d = 0 + 36
d = 36

 


Skriv et svar til: Diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.