Matematik

cirklens centrum

09. april 2013 af Thoedor (Slettet) - Niveau: A-niveau

cirklen c1 har centrum i (11,5) og radius 5, cirklen c2 har centrum i (5,1) og radius 3.

tangenten til c1 i (7,8) skærer c2 i to punkter . bestem disse to punkters koordinater 

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af AMelev

Du skal først bestemme ligning eller parameterfremstilling for tangenten: Kendt punkt er (7,8) og normalvektor er vektoren fra det punkt til centrum for cirkel 1.

Så skal du bestemme ligningen for cirkel 2.

Endelig skal du indsætte x og y fra tangentens parameterfremstilling eller y fra tangentens ligning i ligningen for cirkel 2 og løse den med hensyn til t (hvis du har brugt parameterfremstilling) eller x (hvis du har brugt ligning).


Svar #2
09. april 2013 af Thoedor (Slettet)

hvordan bestemmer jeg ligningen for cirklerne ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af AMelev

Du kender centrum og radius - formlen bør du kunne slå op i din bog eller andet udleveret materiale - eller søg på nettet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2013 af PeterValberg

Video fra FriViden.dk omkring cirklens ligning [ LINK ]

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af mathon

 

    cirklen c1
                                      (x-11)2 + (y-5)2 = 52     har i punktet (7,8)
    har ligningen    

                                      (7-11) • (x-11) + (8-5) • (y-5) = 25

                                      y = (4/3)x - (4/3)    som skærer

    cirklen c2
                                      (x - 5)2 + ((4/3)x - (4/3) - 1)2 = 32 

                                            x = (73 - 6√(14)) / 25   v   x = (73 +6√(14)) / 25


                                 

 

 


Skriv et svar til: cirklens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.