Matematik

andengrads ligniner

10. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

En andengradsligning er 2x2+3x + k = 0

a) bestem k, så ligningen har præcis en løsning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af 123434 (Slettet)

D=0

 


Svar #2
10. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

tak for svaret, men det er jo udueligt

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af 123434 (Slettet)

Diskriminaten skal give 0.

D=b^2-4*a*c

0=2^2-4*3*c

 


Svar #4
10. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Jeg skal finde K/c, ikke diskiminaten

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af SuneChr

Når    32 - 4·2·k = 0    er der netop én løsning.

Altså for k = 9/8

k < 9/8     to løsninger

k > 9/8     ingen løsning


Svar #6
10. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Hvordan regnede du det ud?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2013 af SuneChr

Den generelle 2.gr. ligning har formen

ax2 + bx + c  =  0

og har

ingen reel løsning for  D  =  b2 - 4ac < 0

netop én løsning for  D = 0

to reelle løsninger for  D > 0 


Svar #8
10. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Ja men? hvordan fik du 9/8

:) hvordan regnede du det ud?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2013 af SuneChr

# 5 første linje

32 - 4·2·k = 0  ⇒  9 - 8k = 0  ⇒  8k = 9  ⇒  k = 9/8

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2013 af SuneChr

For den generelle andengradsligning har vi

         ⇔

Dét, der står under rodtegnet, kaldes diskriminanten.

Er denne negativ, er der ingen reelle rødder, da man ikke kan uddrage kvadratroden af et negativt tal. Parablen skærer ikke x-aksen.

Er den 0, er der kun løsningen    x =  - b/(2a)  Parablens toppunkt ligger på x-aksen. x-aksen er vandret tangent i toppunktet.

Er den positiv, er der to forskellige reelle rødder. Parablen skærer x-aksen to steder.

Til at lette forståelsen af 2.gr. ligningen, er det en god idé (og hjælp) at tegne parablen med toppunkt og evt. rødder.

 

 


Skriv et svar til: andengrads ligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.