Matematik

Hjælp

09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)
nogen der kan hjælpe?:
På et engelsk-hold skal 5 af eleverne til mundtlig prøve. de beslutter at trække lod om rækkefølgen de skal op i.

hvad er sandsynligheden for at anne skal op som den første`
hvad er sandsynligheden for at anne skal op som den første og berit som den anden?
hvad er sandsynligheden for at anne og berit er de to første?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Kom selv med nogle bud først..! Så kan vi rette dem... ;-D

Svar #2
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

hehe okay.
øhm.
1/5 del?
hehe

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#1

Ja til den første, da hun er en af de 5 som kan blive trækket som den første:

1 ud af 5 = 1/5 = 20%

Svar #4
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

den anden forstår jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Tja... Der er 1/5 chance for at Anne bliver den første.

Defter er der 1/4 chance for at Berit blive valgt som den anden. Derfor:

1/5 + 1/4 = 1/9

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Defter = Derefter

Svar #7
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

og så den sidste?
med at anne og berit er de to første?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Hvad er dit bud?

Man skal finde hvor stor sandsynlighed der er for at det enten er Anne eller Berit som bliver den første.

Da der er oplyst at der er fem personer, burde det ikke være svært...

:D
Therackoo

Svar #9
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

:b øhm 2/5?
hehe bare et bud. jeg kan ikke koncentrere mig. er helt umulig idag :b

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Tja... det er minsandten det doppelte af det første svar.

2 ud af 5 = 2/5 = 40%

Svar #11
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

hehe så er det da rigtigt ikke? altså det jeg sagde

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

#5:

1/5+1/4 bliver aldrig 1/9.

...men det er også irrelevant, for her skal vi ikke addere, men gange.

Chancen for at ENTEN Anne eller Berit bliver den første er 2/5. Hvis dette sker, har vi 4 piger tilbage, hvoraf vi kan bruge den ene til noget. Chancen for at det blive hende i anden omgang er 1/4. Sandsynligheden bliver derfor 2/5*1/4=1/10.

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Jo ;D

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#12 Ja... du har desværre ret..

..suk...

:D

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

I opgaven står der "sandsynligheden for at det blive Anne der bliver den første og Berit som den anden".

Derfor må regnestykket være:

1/5*1/4=1/20

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ja, ok. Mit svar gælder opgave 3.

Svar #17
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

tusind tak begge to.

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.