Matematik

eksponentielfunktion

10. april 2013 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

forskriften: f(x) = 4170*1,007x

 

 1. Beregn hvilket år skovarealet vil være på 6000 km2 


Nogen der kan hjælpe mig? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af PeterValberg

løs ligningen:

6000 = 4170·1,007x     mht. x

x er således det antal år, der skal gå, før skovarealet er forøget fra 4170 km2 til 6000 km2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

bestem x i ligningen 6000 = 4170 · 1,007x, antaget, at x betegner antallet af år


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Ligning:

4170 * 1,007x = 6000

Find x

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2013 af PeterValberg

#2 det læser jeg "mellem linjerne" i den sparsomme tekst, du skrev i #0 men du kan sikkert se det i din opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

#4

Spørgsmålet var oprindeligt til trådstarter.


Svar #6
10. april 2013 af nunu21 (Slettet)

Ja, hæhæ jeg har prøvet at løse ligningen men jeg kan bare ikke få resultatet til at passe?(:


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

y=b*a^x

y = b·ax  ⇔  log y = log b + x·log a   ⇔   x  =  (log y - log b) / log a

x=(log 6000- log 4170) / log 1,007


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2013 af PeterValberg

#6    Lad os se din udregning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
10. april 2013 af nunu21 (Slettet)

hvis jeg bruger den udregning du har sendt mig, får jeg -1191?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Forsøg selv at isolere x i 6000 = 4170 · 1,007x


Svar #11
10. april 2013 af nunu21 (Slettet)

jamen det kan jeg ikke, for jeg ved ikke hvordan ejg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

6000 = 4170 · 1,007x, med hensyn til x

 

    6000 = 4170 · 1,007x

    6000 / 4170 = 1,007x

    log(6000 / 4170) = log(1,007) · x

    log(6000 / 4170) / log(1,007) = x


Svar #14
10. april 2013 af nunu21 (Slettet)

det får jeg til 52,16 

1990 + 52,16? 

så der vil være 6000 i år 2042,16?


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Yep!

- Dkal vi sige i løbet af år 2042?


Svar #16
10. april 2013 af nunu21 (Slettet)

Tusind tusind tak for hjælpen!!!!! :D


Skriv et svar til: eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.