Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

likviditetbudget

10. april 2013 af Daalady (Slettet)

Når man laver et likviditetsbudget, så er der jo lige noget med - og +, jeg ikke er sikkert på at jeg har fået rigtigt forstået.

f.eks. 

varelager        Primo = 2.040.000 Ultimo = 680.000   = 1.360.000 kr.

Men når man skriver det op i likviditetsbudget, skal de 1.360.000 stå med - foran eller + ?.


Svar #1
12. april 2013 af Daalady (Slettet)

Hvor er mine fejl ???

 

Likviditetbudget for 20x7    
    
Indtjeningsbidrag     +  1100
                                         Primo     Ultimo 
? Varelager                     2.040      680              +  1.360
? Varedebitorer                 900       800              +    100
? Varekreditorer             1380        885               -    495
Anden kortfristet gæld                                         -         0, skal den skrives ind når den er uændret på 330
Renteomkostninger                                            -     300
                                                                               +  1.765
investeringernes likviditetsvirkning    
Biler og inventar  1520+790-280                        - 2030
    
Finansieringens likviditetsvirkning    
Privatforbrug                                                             -  600
    
Samlet likvidtetsvirkning                                      +  -865
Likvide beholdninger primo                                    + 40
Kassekredit disponibel primo                            +  600
Budgetteret likviditetsreserve ultimo                     -225

oplysninger 

Oplysninger om ændringer for budgetforudsætninger for 20x7      
      
Omsætningshastighed for varlager ( 3 gange)     Varelager = 2.040 / 3   kr. 680.000
      
Gennemsnitlig kredittid til kunder ( 45 dage)     6.400*45 
Varedebitorer     360   kr. 800.000
      
      
      
Gennemsnitlig skyldtid hos leverandører ( 90 dage) = Varekøb = 4.900 + 680 - 2.040 = 3.540.000
Varekreditorer      
     3.540 * 90 
     360              = kr. 885.000
Invensteringer i biler og inventar = kr. 790.000
Privatforbrug =  kr. 600.000
Ønske om en likvid ultimobeholdning på = kr. 40.000

 


Skriv et svar til: likviditetbudget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.