Matematik

Harmonisk svingning (sinus)

11. april 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau
En harmonisk svingning er bestemt ved f(t) = sin(2t - p /3)

a) Bestem perioden for f.

b) Bestem for 0 = t = 2p løsningerne til ligningen f(t)=1/2.

c) Bestem den stamfunktion til f, som indeholder punktet (0, 1) .

Svar #1
11. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Kan se den har fjernet nogle tegn... P=pi og i opg b skal der stå 0 <\= t <\= 2pi :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du

f(t) = sin(2t - π/3) .

a) Benyt, at perioden for sin(z) er 2π .

b) Løs ligningen f(t) = 1/2 , for 0 ≤ t ≤ 2π , dvs ligningen

sin(2t - π/3) = 1/2 , 0 ≤ t ≤ 2π .

c) Bestem en stamfunktion F(t) = ∫ sin(2t - π/3) dt   , og afpas integrationskonstanten k, så at F(0) = 1.


Svar #3
11. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Ok tak vil lige kigge på det men forstår stadig ik helt hvad jeg skal gøre

Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) Perioden i (2t) er 2π . Hvad er så periden i den variable t ?

b) Ligningen sin(x) = 1/2 har løsningerne x = π/6 eller x = 5π/6 i intervallet [0;2π].


Skriv et svar til: Harmonisk svingning (sinus)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.